PRIJENOSNI ŠALTER ZA OBAVLJANJE UPRAVNIH POSLOVA POLICIJSKE POSTAJE OPATIJA (MOBILNI KOFER)

Obavještavamo građane Općine Matulji da prema tekućem program Policijske uprave Primorsko-goranske Policijske postaje Opatija dana 02.05.2018. godine u vremenu od 12:00 do 13:30 sati u prostorijama Općine Matulji, Trg Maršala Tita 11. biti će dežurni službenici Policijske Postaje Opatija radi pružanja usluga građanima a poglavito onima kojima je otežan dolazak u službene prostorije Policijske postaje Opatija, da na licu mjesta u Općini Matulji navedenog dana obave upravne poslove koji se odnose na prijavu prebivališta i boravišta, ishodovanje osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola i registracija vozila.

Općina Matulji

Više...

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI S OPĆINAMA I GRADOVIMA PGŽ-A NA PROJEKTU RIJEKA – EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE 2020

Trgovačko društvo Rijeka 2020 je potpisalo sporazum s 19 gradova i općina Primorsko-goranske županije o programskoj suradnji na projektu Europska prijestolnica kulture 2020. godine.

Ovime su formalizirani dogovori između TD Rijeka 2020, Grada Rijeke – nositelja titule EPK 2020. godine i primorsko-goranskih gradova i općina koje su iskazale interes za uključivanje u provedbu ovog velikog kulturnog projekta. To su gradovi Bakar, Cres, Crikvenica, Delnice, Kastav, Krk, Mali Lošinj, Novi Vinodolski, Opatija i Rab i općine Čavle, Fužine, Jelenje, Kostrena, Lovran, Malinska – Dubašnica, Matulji, Mošćenička Draga i Vrbnik.

Sporazumom je definirana suradnja na dvama programskim pravcima projekta – 27 susjedstava i Molo longo, međutim, prema riječima direktorice društva Rijeka 2020 Emine Višnić, sporazum neće postavljati limite te će uključivati dodatne programe u pripremnom periodu, kao što je program Učionica.

Više...

POZIVI NA ODBORE

5. Sjednica odbora za prostorno uređenje, planiranje i zaštitu okoliša   (materijal za sjednicu)

5. Sjednica odbora za komunalno gospodarstvo

8. Sjednica Odbor Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost

Više...

12. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MATULJI

OPĆINA MATULJI
OPĆINSKO VIJEĆE
KLASA: 021-05/18-01/0005
URBROJ: 2156/04-01-3-02-18-0006
Matulji, 16.04.2018

 

Na temelju članka 34. stavka 1.točka 3. Statuta Općine Matulji („Službene narodne novine Primorsko-goranske županije“, broj:26/09, 38/09, 17/14.29/14, 4/15-pročišćeni tekst i 7/18)

Sazivam

  1. sjednicu Općinskog vijeća Općine Matulji, koja će se održati dana 26.travnja 2018. godine (četvrtak) s početkom u 17:00 sati u vijećnici Općine Matulji.

Više...

FOTO: IZLOŽBOM MOZAICI MATULJSKOJ PUBLICI PREDSTAVIO SE RADE KARLAVARIS @ MATULJI

Rade Karlavaris predstavio se matuljskoj publici izložbom „Mozaici“ otvorenom nedavno u holu matuljske općinske zgrade. Opatijski liječnik i posljednjih desetak godina – umjetnik – izložio je presjek dosadašnjeg stvaralaštva, kojim dominiraju zanimljivi primorski motivi stvoreni od odbačenog materijala… Izložba ostaje otvorena do 5. svibnja.

Više...

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja GDCK Opatija -Aktiv Matulji u Matuljima ispred kavane Marijana od 9-12 provodio je mjerenje tlaka i šećera. Lijep dan i uspješna akcija pobudili su veliki interes građana pa su aktivistice Crvenog križa imale pune ruke posla.

Više...

OBAVIJEST O JAVNOM UVIDU I RASPRAVI ZA PROGRAM GOSPODARENJA ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA GJ KASTAVSKE ŠUME

Obavještavamo šumoposjednike da će se od 6. do 30.travnja 2018. održati javni uvid u Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu Kastavske šume. Programom su obuhvaćene katastarske općine Jurdani, Jušići, , Kućeli, Matulji, Perenići, Pobri, Puži, Rukavac Donji, Rukavac Gornji, Zvoneće i Volosko.

Više...

ODLUKA O MJERAMA ZA SPREČAVANJE NEPROPISNOG ODBACIVANJA OTPADA I MJERAMA ZA UKLANJANJE OTPADA ODBAČENOG U OKOLIŠ NA PODRUČJU OPĆINE MATULJI

OBRAZLOŽENJE PRIJEDLOGA ODLUKE O MJERAMA ZA SPRJEČAVANJE NEPROPISNOG ODBACIVANJA OTPADA I MJERAMA ZA UKLANJANJE OTPADA ODBAČENOG U OKOLIŠ NA PODRUČJU OPĆINE MATULJI

ZAKLJUČAK O UTVRĐIVANJU PRIJEDLOGA ODLUKE

Više...

OTVOREN LAG NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 1.2.1. „POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA“

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 1.2.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sukladno Lokalnoj razvojnoj strategiji „Terra liburna“ za razdoblje 2014.-2020. u ukupnom iznosu od 135.000,00 eura gdje iznos potpore po projektu iznosi 15.000,00 eura, s intenzitetom potpore 100%.

Natječaj je namjenjen malim gospodastvima koja imaju sjedište/prebivalište na podučju LAG-a „Terra liburna“, što uključuje gradove Kastav i Opatiju, te općine Jelenje, Klana, Lovran, Matulji, Mošćenička Draga i Viškovo.

Više...

SRETAN USKRS

Više...