NAJAVLJEN BOGAT PROGRAM MANIFESTACIJE ‘NA LISINU KO NEKAD’ – UŽIVAT ĆE SVE GENERACIJE

Matulji – Danas je u Rukavcu, na samom početku makadama koji vodi za Lisinu, održana konferencija za medije – i to povodom predstavljanja prvog izdanja manifestacije ‘Na Lisinu ko nekad’. Datum održavanja je subota, 4. svibnja 2024. godine, a mjesto radnje prostor ispred planinarskog doma ‘Stanko Jurdana’. Organizatori su najavili veliki koncert Maura Staraja & La Bande, predstavu i aktivnosti za djecu, uz neizostavnu podjelu besplatnog fažola.

Poticaj za organizaciju ovakvog događanja je nostalgija koju velik broj stanovnika našeg kraja osjeća prema prvomajskim proslavama na ovom kultnom mjestu. Na Lisini se roštiljalo, sviralo i pjevalo te se mnogi i danas sa smiješkom na licu prisjećaju uspomena na ovo doba. Danas je dio doma obnovljen i Lisini se polako vraća stari sjaj, a event će se prigodno održati vikend nakon obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Začetnik i glavni organizator ovog događanja za cijelu obitelj je Općina Matulji pa se medijima danas obratio Vedran Kinkela, općinski načelnik.

“Kao što i sam naziv manifestacije govori, odlučili smo vratiti staru slavu događajima koji su se nekad odvijali na području Općine Matulji. Većina vas zna da smo prije nekoliko godina počeli ulagati u dom na Lisini – postoji građevinska dozvola za njegovu nadogradnju i kompletnu rekonstrukciju i ulaže se u popravak cesta. U prizemlju doma djeluje Udruga ‘Lisina Avantura’, a od kad su ceste u boljem stanju, dolazi jako puno biciklista i planinara. Vjerujemo da će ovo događanje biti jako zanimljivo; program je osmišljen za sve generacije, a posebno smo mislili na djecu i mlade obitelji.” zaključio je Kinkela.

Na svom koncertu, Staraj će premijerno izvesti i novu pjesmu, posvećenu upravo Lisini i svim lijepim trenutcima iz mladosti koji ga vežu uz ovo mjesto: “Prva asocijacija na Lisinu za me je prekrasno djetinjstvo i neopterećena mladost. Imel san tu sreću da pripadan generacije ka je provodila vreme na oven meste, a va današnje vreme imamo dva izbora – moremo kukat ili konačno neč menjat. Naša je dužnost i zadaća da mladi navadimo ke su prave vrednosti života, one ke smo mi vadili upravo v Lisine. To su druženje, zajedništvo i provođenje vremena va prirode, z judi keh voliš. Dugo let mi je ovo bila želja, a drago mi je da se konačno realizira i da će naša muzika odzvanjat Lisinun. Nastavimo tako i daje i pripejajmo gore našu decu!”

Tijekom cijelog dana, točnije od 10:00 do 19:00 sati, svi zainteresirani moći će uživati u bogatom programu za sve generacije. Već od jutra, najmlađi će moći uskočiti u veliki gumeni grad. U 12:00 kreće podjela 500 porcija tradicionalne prvomajske hrane – fažola te jednog pića po osobi. U 13:30 kreće predstava za djecu i odrasle “Famozni cirkus Marka Klauna”, a od 15:00 do 17:00 sati slijedi zabava uz nastup Maura Staraja & La Bande. U slučaju loše prognoze, svi će na vrijeme biti obaviješteni o potencijalnim promjenama. “Pozivamo sve stanovnike Matulja i šireg kraja da se s nama provesele, profeštaju i dožive što je nekad za nas značio dom ‘Stanko Jurdana’.” poručio je Kinkela za kraj.