INFO
Nove internet stranice Općine Matulji.

Sport

Zajednica sportskih udruga Općine Matulji

Zajednica sportskih udruga Općine Matulji osnovana je 2002. godine. Krovni organ Zajednice je izvršni odbor čije se sastanci redovito održavaju u svrhu poboljšanja djelovanja. Također, redovito se održavaju godišnje dodjele nagrada najboljim sportašima Općine Matulji koje dodjeljuje Zajednica sportskih udruga, te su uvedene i nagrade za vrhunski sport. Tom manifestacijom koja svake godine okupi više od 400 posjetitelja, sportaši Općine Matulji pokazali su da imaju veliku snagu i perspektivu, kako u vrhunskim svjetskim rezultatima, tako i u masovnosti bavljenja sportom koja je neophodna kako bi iz nje ponikao vrhunski sportski rezultat.

Na izbornoj Skupštini Zajednice sportskih udruga Općine Matulji krajem mjeseca svibnja 2016. godine za  predsjednika Zajednice za mandatno razdoblje godine izabran je  predsjednik Goran Lučin (Karate klub Metal). Za članove Izvršnog odbora izabrani su: Goran Lučin (Karate klub Metal), Tin Juračić (Košarkaški klub Matulji 2001), Marin Žepina (Odbojkaški klub Matulji 2004), Damir Zrinšćak (Pikado klub ”DM“ Matulji i Neven Jušić (Malonogometni klub Kvarner). U Nadzorni odbor Zajednice sportskog saveza Općine Matulji izabrani su Janja Lenžer (Rukometni klub Matulji 2001), Marko Šepić (Tenis klub Rukavac) i Aleksandar Šneler (Nogometni klub Mune).

Popis sportskih udruga Općine Matulji.

Tenis klub “Rukavac”

Boćarski klub “M. Mandić”

Nogometni klub “Mune”

Košarkaški klub “Matulji 2000”

Rukometni klub “Matulji 2001”

Ženski rukometni klub “Liburnija”

Karate klub “Metal”

Športsko ribolovno društvo “Preluk”

Malonogometni klub “Kvarner”

Moto klub MATULJI

Badminton klub “Rukavac”

Pikado klub “Črni Mačić”

Stolno teniski klub “Matulji”

Sportsko društvo “Konopaši”

Planinarsko društvo “Lisina”

Boćarski klub “Korensko”

Odbojkaški klub “Matulji”

Autocross klub “Svigo”

Šahovski klub “Matulji”

Triatlon klub Matulji

Pikado klub “DM Matulji”

Motocross klub “Kvarner”

Paintball klub “Rukavac”

Auto klub ”UČKA SPORT”


 

tenis_klub_rukavac

TENIS KLUB “RUKAVAC”

Godina osnivanja: 1997.

Klub uspješno okuplja djecu, tinejdžere i odrasle radi aktivnog bavljenja tenisom, natjecateljski ili rekreativno, s ciljem razvoja tjelesne i zdravstvene kulture, a pri tome promičući teniski šport na području Općine Matulji i naše županije. Aktivnost kluba odvija se na terenima tenis centra „Damar“ u Rukavcu. Ciljevi kluba ostvaruju se kroz razna sudjelovanja na teniskim turnirima, rekreaciji i školi tenisa. Klub ima organiziranu školu tenisa (70-ak djece) za početnike, napredne i natjecatelje.

Predsjednik kluba:
Goran Šepić
098-275-678


bocarski_klub_m_mandic

BOĆARSKI KLUB “M. MANDIĆ”

Godina osnivanja: 1978.

Jogovi su uređeni 1981. godine. Nakon toga klub se natječe u općinskoj ligi, II. Zapadnoj ligi, I. Županijskoj ligi. Uređenje jogova i ostale infrastrukture se odvijalo u nekoliko navrata.

Klub je pobratimljen s boćarskim klubom „Goriška brda“ iz Slovenije.

Predsjednik:
Vojmir Ivaničić
091-2741146


 

nk_mune

NOGOMETNI KLUB “MUNE”

Godina osnivanja:    1997.

Sjedište  kluba nalazi se na adresi Dom 1, 51212  Vele Mune. Posjeduje vlastito nogometno igralište i veliki Sportski-servisni centar. Stalni je član HNS-a   i  prvi registrirani nogometni klub u  povijesti Republike Hrvatske u  Općini Matulji. Svojom aktivnošću doprinosi razvoju mladih sportaša u Općini Matulji i šire. U klubu djeluju natjecatelji uzrasta – prednatjecatelji – škola nogometa, pioniri , kadeti i seniori  ( u osnivanju je i veteranska ekipa ), pod stručnim nadzorom sportskih pedagoga.

Specijalizirani program Škole nogometa NK ” MUNE “, temeljen je na modelu zasnovanom na razvoju 4 (četiri) kategorija:    KREATIVNOST, KONDICIJA, KONCENTRACIJA, KOMUNIKACIJA.

Najveći uspjesi NK ” MUNE “:
2006/2007  i  2011/2012    prvaci  2.  ŽNL  PGŽ    SENIORI
2009/2010  i  2010/2011    prvaci  2.  ŽNL  PGŽ    PIONIRI

Jedan od najvećih uspjeha NK ” MUNE ” je potpisani Ugovor o sportskoj PARTNER suradnji s HNK ” RIJEKA ”  u uzrastima pioniri i kadeti. ( natjecanje u 1. ŽONL PGŽ ).

e-mail:     nk.mune@gmail.com
Predsjednik kluba:    Aleksandar Šneler


 

kosarkaski_klub_matulji

KOŠARKAŠKI KLUB “MATULJI 2000”

Godina osnivanja: 1970.

S manjim prekidima djeluje do danas. Od 1992. do 2000. g. košarkaški pogon vodi Zehrid Kadrić– Zeko kao privatna sportska tvrtka ‘’Kros’’ iz Kastva. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća klub je igrao u 3. regionalnoj i tadašnjoj Jedinstvenoj hrvatskoj ligi. 1990. g. juniori su, kao prvaci regije Istra-Primorje-Lika, igrali završnicu Prvenstva Hrvatske za juniore u Splitu. Članovi kluba se aktivno bave košarkom kroz treninge i utakmice u ligaškom dijelu prvenstva, te na turnirima u RH. Klub organizira treninge za školsku ekipu, ekipu dječaka, mlađih kadetkinja i kadeta koji se natječu u ligaškim natjecanjima u regiji, te za seniore koji se natječu u B-1 hrvatskoj lizi. U svom djelovanju klub je imao zapažene rezultate u natjecanjima svih kategorija, a rezultet toga je da je 7 reprezentativaca Hrvatske danas profesionalnih košarkaša širom Europe.

Predsjednik:
Tin Juračić
Kontakt:
098 920 6316
mail: kkmatulji@gmail.com
www.kk-matulji.info


 

rukometni_klub_matulji

RUKOMETNI KLUB “MATULJI 2001”

Godina osnivanja: 2001.

Klub je osnovan izdvojivši se iz ŠSD-a osnovne škole u Matuljima kao njegova najbrojnija i najuspješnija sekcija. Kao što i samo ime govori klub je sljednik rukometnog kluba koji je ugašen početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, a već 1994. je ponovno pokrenuta ženska rukometna sekcija u sklopu ŠSD-a pod vodstvom prof. tjelesne i zdravstvene kulture Spase Dokmanovića. 2000. godine osnovana je i muška rukometna sekcija čija jezgra i danas čini okosnicu prve ekipe koja vrlo uspješno nastupa u I. HRL a sastavljena je pretežiito od igrača izniklih u mlađim kategorijama kluba. U sklopu RK „Matulji 2001“ redovito trenira i natječe se oko 150 dječaka, počevši od škole rukometa pa sve do dvije seniorske ekipe.

RK “MATULJI 2001.”:
seniori – nastupaju u I. HRL
dječaci 2000. – 3. mjesto na PH
dječaci 2001. – 2. mjesto na PH
dječaci 2002. – 3. mjesto na PH

Kontakt osoba: Zvonimir Lenžer – 098 439 406


 

zrk_liburnija

ŽENSKI RUKOMETNI KLUB “LIBURNIJA”

Godina osnivanja: 2007.

Klub je nastao izdvajanjem ženske sekcije iz okvira RK „Matulji 2001“. Time su stvoreni preduvjeti za nesmetani razvoj i ženskog i muškog rukometa u Matuljima neovisno jedno o drugom. Cilj kluba je stvoriti ustroj od škole rukometa do seniorske ekipe sastavljene od igračica izniklih u klupskoj školi rukometa.

ŽRK “LIBURNIJA”:
djevojčice 1998. – 3. mjesto na PH

Sportski direktor:
Zvonimir Lenžer
098 439 406


 

kk_metal

KARATE KLUB ‘METAL

Karate klub „Metal“ Jurdani postoji od 2000.godine na teritoriju Općine Matulji.  Karate je sport koji kod mladih ljudi donosi do poboljšanja psiho-fizičkih, motoričkih i reakcijskih sposobnosti. Osnivanje kluba bio je pravi pogodak jer je iznjedrio velik broj vrhunskih sportaša koji su bili osvajači medalja za našu hrvatsku reprezentaciju u svim uzrastima na svjetskim i europskim natjecanjima. Želimo našim vježbenicima omogućiti to isto i zbog toga uvijek postavljamo visoke ciljeve.

Provedbe treninga: Treninzi se održavaju u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima, od 17.00-19.30h za početnike i napredne, i od 19.30-21.00h za natjecatelje.

Predsjednik:
Goran Lučin
Mob: 0989386121
Mail: kkmetal.jurdani@hotmail.com

Tajnik i blagajnik: Jelena Lučin
Glavni trener: Jelena Lučin 2.DAN
Trener: Goran Lučin 1.DAN


thai_bo_jp

THAI BO ”JP“  

Thai Bo „JP“  je pokrenuta rekreacijska sekcija koja spada pod Karate Klub „METAL“ Jurdani a vode je kvalificirane instruktorice Jelena Lučin i Patricija Radetić. Thai Bo uključuje udarce iz karatea, ali nije predviđeno za borbu ili samoodbranu. Nema obaranja, hrvanja ili borbe na tlu. Kreairan je da bi se poboljšalo zdravlje, potakla kondicija i izdržljivost putem pokreta. Thai Bo također uključuje aerobne vježbe, povećava kapacitet srca i pluća, povećava gipkost, sagorjeva kalorije, smanjuje stres, te jača mišiće tijela uz koreografiju. Ove vježbe visokog intenziteta ulaze u kardio vaskularne vježbe, daju snagu, mišićnu izdržljivost i fleksibilnost.

Značenje Thae Boa – što bi se dalo prevesti kao Potpuna svijest o sposobnosti ljudskog tijela.

Kontakt: Jelena (095 8610 384)


 

srd_preluk_matulji

ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO “PRELUK” MATULJI

Godina osnivanja: 1983.

Do 1983. godine klub je bio sekcija pri SRD „Jadran“ Opatija. Nastao je na tradiciji ribolova tuna u akvatoriju Preluk pomoću tunere. Pored sportskih aktivnosti, SRD „Preluk“ brine o akvatoriju lučice Preluk. Članovi provode akcije čišćenja i održavanja (sljedeća akcija je povratak tunera na njihova stara mjesta). Društvo održava službena natjecanja od klupskog prvenstva do međuopćinskog i županijskog prvenstva, te redovito nastupamo na državnim natjecanjima. SRD Preluk Matulji jedan je od najstarijih klubova u Općini Matulji te se izrazito ponosi volonterskim radom članova kluba od samog osnutka.

Predsjednik kluba:
Josip Korić
Kontakt:
098 459 822


 

MALONOGOMETNI KLUB “KVARNER”

Godina osnivanja: 2003.

Jedan od najosnovnijih razloga osnivanja kluba bilo je razvijanje športskih aktivnosti i poticanje, u prvom redu djece i mladeži, a nadalje i svog stanovništva s područja općine Matulji, na bavljenje kolektivnim športom (nogometom), a i športom uopće. U dosadašnjem radu kroz klub je prošlo preko 400-tinjak članova, a klub prosječno godišnje okuplja oko 150-200 članova, od čega 100-tinjak djece od 4-15 godina, što je izuzetna brojka na koju su u klubu posebno ponosni. Povijesni rezultat za klub bilo je igranje u 2. Hrvatskoj Malonogometnoj ligi u sezoni 2007./2008. tijekom koje su čak postali prvaci polusezonskog dijela natjecanja.

Predsjednik:
Neven Jušić
Kontakt:
091-2047005


 

MOTO KLUB MATULJI RACING

Klub je izvorno osnovan 1946. godine, a 2009. Godine se osniva Moto Klub Matulji Racing. MK Matulji racing ima ukupno 44 suca u moto sportovima i dva takmičara u konkurenciji Prvenstva Hrvatske. MK Matulji racing u sezoni 2010 osvojio je ukupno četrvto mjesto u klupskoj konkurenciji i drugo mjesto u timskoj konkurenciji. Mateo Giacomazzo je u klasi 125 SP osvojio titulu viceprvaka. U svojoj bogatoj povijesti članovi kluba osvojili su veliki broj pojedinačnih titula, te isto tako i veliki broj klupskih i timskih titula prvaka države.

Predsjednik:
Dean Grbac
Kontakt:
098 216 592


 

badminton_rukavac

BADMINTON KLUB “RUKAVAC”

Klub je osnovan 2009. Godine. Osnovan je zbog velike zainteresiranosti za ovaj dinamičan sport. Aktivnost kluba odvija se na terenima sportskog centra „Damar“ u Rukavcu. Klub broji 60 članova (od toga 20-ak djece) koji se takmiče na turnirima. BK „Rukavac“ je 2010. g. primljen u članstvo Badminton saveza Hrvatske. Cilj Kluba je učestvovati na što više badminton turnira te promicanje badmintona kao sporta u regiji.

Predsjednik:
Marko Šepić
098-815-147


 

PIKADO KLUB “ČRNI MAČIĆ“

Godina osnivanja: 2009.

Klub djeluje od 2006.g dok je punoprevni član HPS-a od 2009.g. P.K. Črni mačić broji 20-tak članova. Začetnici kluba u 2006. bili su: Marko Gregorović, Igor Volčanšek, Dalibor Grlj, Alen Cetina, Ivan Vardić koji danas čine prvu ekipu kluba. 2008.g osniva se druga ekipa.2010.g. osniva se treća i četvrta ekipa. U 2012.g. klub sudjeluje na humanitarnim i prijateljskim turnirima, te iste godine u klubu dolazi do nekih promjena, osnivaju se dvije B ekipe i dvije C ekipe. Pikado klub danas broji preko 20 članova. Vodstvo se nije mijenjalo.

Predsjednik:
Alen Sušanj
Kontakt: 098 489 680
Mail: pkcrni.macic@gmail.com


 

STOLNO TENISKI KLUB “MATULJI”

Godina osnivanja: 1997.

Klub ima 50-tak aktivnih članova – kadeta, juniora, seniora i veterana (i muških i ženskih natjecatelja). Klub raspolaže s prostorom u domu „Hangar“, gdje su smještena 4 vlastita stolnoteniska stola. U navedenom prostoru klub održava organizirane treninge, natjecanja i druženja. Članovi sudjeluju u redovitom godišnjem natjecanju županijskih liga. Kadeti nastupaju na svim natjecanjima. Klub organizira Uskrsni turnir na kojem sudjeluje 15-20 školskih ekipa s područja Županije i šire. Klub ima jednog počasnog člana, pokojnog dr. Žarka Dolinara, legendu hrvatskog stolnog tenisa.

Predsjednik:
Roman Golubović
Kontakt: 092 304 9064


konopasi

SPORTSKO DRUŠTVO “KONOPAŠI”

Godina osnivanja: 1997.

Konopaši Matulji osnovani su 1997. god. Imamo aktivnih 20 članova društva. Do 2004. godine djelovali su pod imenom”Konopaši UDVDR ogranak Matulji”, a od tada pa do danas djeluju kao sportsko društvo “Konopaši Matulji”. Sjedište kluba je u prostorijama UDVDR-a u Jurdanima.Takmičimo se u našoj ( Primorsko-goranskoj i Istarskoj ) lizi i na raznim turnirima u Hrvatskoj i Sloveniji. Na svim turnirima postižemo vrlo zapažene rezultate.

Predsjednik: Miroslav Ivaničić – 091/5333000
Tajnik: Berislav Kozulić 098/9380294


 

planinarsko_d_lisina

PLANINARSKO DRUŠTVO “LISINA”

Godina osnivanja: 1995.

Inicijator i glavni pokretač osnivanja planinarskog društva „Lisina“ Matulji bio je Klaudio Jelenić, tada nastavnik u osnovnoj školi u Matuljima, sportaš, izviđač, planinarski vodič, a nadasve zaljubljenik u prirodu i u rad s mladima. Danas Društvo broji 154 člana, a aktivnost se provodi tijekom cijele godine. Naš podmladak, kojeg vodi profesorica Gordana Begić, djeluje pri osmogodišnjoj školi i provodi program obuhvaćen u dvije školske transferzale, a uz osnovni planinarski program, članovi nastupaju i takmiče se u Treking lizi Hrvatske. Lisinski  put planinarska je obilaznica i vodi nas, preko Orjaka, Beljača, Crnega vrha, Šije i Vodičke griže, od Turističkog društva  do slastičarne Jadran u Matuljima.

Predsjednik:
Miloš Vrenc
Kontakt:
092 1 66 22 10
Mail: lisinaplaninarskodrustvo@gmail.com


 

BOĆARSKI KLUB “KORENSKO”

Godina osnivanja: 1983.

Klub od tada djeluje pri Hrvatskom boćarskom savezu (međuopćinska liga Liburnije), a djelovanje se odvija bez prekida. Na samom početku su se treninzi odvijali na boćalištu u Korenskom čija su dva joga izradili sami članovi kluba. Posljednjih pet godina klub trenira i natječe se u Hangaru u Matuljima.

Predsjednik:
Marinko Ćiković
Kontakt: 091 573 4232


 

ODBOJKAŠKI KLUB “MATULJI 2004”

Godina osnivanja: 2004.

Odbojkaški klub „Matulji 2004“ je počeo sa radom u rujnu 2004. Godine. Mjesto provedbe odbojkaških aktivnosti je dvorana OŠ u Matuljima. Treninzi se odvijaju četiri puta tjedno po 2 sata. Klub se natječe u 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi, te se također natječe u mlađim dobnim kategorijama (mini odbojka, mlađe kadetkinje, najmlađe kadetkinje i seniorke). Trener je Marin Žepina, ujedno i tajnik udruge.

Natjecanja u kojima su članovi kluba sudjelovali na nivou Primorsko-goranske županije:
– školsko prvenstvo – mini odbojka, najmlađe kadetkinje;
– odbojka na pijesku, mlađe kadetkinje;
– 3. liga, seniorke.

Predsjednica udruge:
Manuela Puž – 091/893 6471
Tajnik udruge:
Marin Žepina – 091/551 8799


 

AUTOCROSS KLUB “SVIGO”

Godina osnivanja: 2005.

Rukovoditelj Auto-motocross centra ‘’Rupa’’ te organizator i suorganizator svih sportskih priredbi u Centru. Klub je u suradnji s ostalim sportskim udrugama od 2005. god. do danas uspješno realizirao 19 natjecanja u autocrossu i 3 u motocrossu koja su se bodovala za regionalno prvenstvo, Prvenstvo Hrvatske te međunarodni kup i sistemsko natjecanje. Društvo ima 162 člana, od čega aktivnih 10 vozača u autocrossu te 16 licenciranih sudaca

Kontakt osoba:
Tajnik kluba:
Damir Kraljić
099 384 2030


 

ŠAHOVSKI KLUB “MATULJI”

Godina osnivanja: 2006.

Okuplja djecu i ostale s područja Općine Matulji koji se žele baviti šahom. Članovi se redovito natječu na županijskim i državnim prvenstvima.

Predsjednik:
Edmond Paljušaj
091/786 6205


triatlon_klub_matulji

TRIATLON  KLUB ”MATULJI “

Godina osnivanja:  2010.

Osnovni sadržaj djelatnosti je okupljanje mladeži i građana radi bavljenja Triatlonom, sudjelovanje na domaćim i međunarodnim utrkama, te organiziranje triatlon natjecanja. Školu Triatlona trenutno pohađa 30-tak aktivnih članova svih uzrasta. Kvalitetu rada potvrđuje i uspješna organizacija pojedinačnog i ekipnog PH u DUATLONU – 1.RIOP 2012. na kojemu je sudjelovalo 95 takmičara iz Hrvatske, 3 iz Slovenije, te po 1 iz Mađarske i Srbije.

Predsjednik kluba :
Franko Faustini
Kontakt: 091 / 252 28 26
Mail: triatlon.klub.matulji@gmail.com
Tajnik kuba: Davor Tkalec
www.tkmatulji.hr


 

MOTOCROSS KLUB “KVARNER”

Godina osnivanja: 2006.

Sjedište kluba je u Matuljima, a nastao je kao rezultat dugogodišnjeg djelovanja u moto sportu, prvenstveno Luke i Saše Matušića. U klubu djeluju dvije motociklističke discipline i to Motocross i Supercross (7 aktivnih vozača) i Enduro (9 aktivnih vozača). Vozači nastupaju na utrkama Prvenstva Hrvatske u motocrossu, Prvenstva Hrvatske u supercrossu te na utrkama Europskog i Svjetskog prvenstva u motocrossu, odnosno na utrkama Prvenstva Hrvatske u Enduru te utrkama Alpe Adria kupa.

Predsjednik:
Saša Matušić
Kontakt: 091/500 3659
www.motomatusic.hr


pikado_klub_matulji

PIKADO KLUB “DM” MATULJI

Godina osnivanja: 2006.

Klub je registriran kao punopravni član pikado saveza Primorsko Goranske Županije i Hrvatskog pikado saveza. Ima 30-tak članova od toga 20 licenciranih u HPS-u.
Uspjesi: 2006 godine:   I mjesto  C lige PGŽ, I mjesto  C lige RH , VII mjesto   KUP RH, II mjesto  EDU Umag, 2007 godine:  I mjesto B lige RH, 2008 godine:   I mjesto   EDU Slovenije, 2009 godine:  II mjesto A lige PGŽ, 2011 godine: III mjesto  C lige PGŽ, IX mjesto   C lige RH.

Igrači su pojedinačno osvajali mnoge turnire u PGŽ, RH i EU, a najznačajniji je uspjeh Borisa Valjana : I mjesto  C liga RH, V mjesto EDU  Umag.

U sezoni 2012/13 Klub nastupa sa dvije ekipe koje se bore za prvenstvo PGŽ i RH,ekipa DM1- B liga, DM2- C liga.

Predsjednik kluba:
Damir Zrinšćak
Kontakt: 098 213 930
Sjedište Kluba: Kastavska cesta 2, Matulji – Caffe bar DM


 

paintball_klub_rukavac

PAINTBALL KLUB “RUKAVAC”

Godina osnivanja: 2007.

Klub je osnovan u svrhu promocije paintballa na širem području Općine Matulji. Djelatnost kluba se odvija na paintball terenu u Rukavcu. Klub ima 30-ak aktivnih članova i prijatelja  koji će takmiče  na raznim paintball i woodsball turnirima u RH i šire

Predsjednik:
Edi Božić
098-1813007


 

AUTO KLUB ”UČKA SPORT

Klub je osnovan krajem 2009. godine te je od 2011. godine punopravni član Hrvatskog auto i karting saveza. Osnovan je u cilju promicanja i približavanja autosporta građanima Općine Matulji, ali i šire. U tom smislu klub sudjeluje u organizaciji kako državnih tako i europskih natjecanja kao što su Prvenstvo Europe u rally-u i Europsko prvenstvo brdskih autoutrka. Želja nam je da ljudi prepoznaju atraktivnost ovog sporta te da ih se što više uključi u djelovanje klub. Također želimo da i sami vozači prepoznaju naš klub te isti predstavljaju na natjecanjima diljem Hrvatske i Europe.

Kontakt: Leo Crvić
mob: 091 791 45 22
mail: ucka.sport@gmail.com

 

 

Skip to content