PODRUČNA ŠKOLA I DJEČJI VRTIĆ U RUKAVCU NA PROLJEĆE S NOVOM FASADOM I IZOLIRANIM KROVIŠTEM

Krajem siječnja intenzivno se izvode radovi na energetskoj obnovi područne škole i dječjeg vrtića u Rukavcu. Izvođač radova, tvrtka Kalun gradnja d.o.o. izvodi radove na postavi toplinske izolacije vanjskih zidova čime će se dodatno izolirati cjelokupan objekt s toplinsko-fasadnim sustavom, u potpunosti je završena izolacija krovišta, a početkom ožujka očekuje se završetak svih predviđenih radova.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” (Ref. oznaka KK.04.2.1.04). Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nakon završetka svih radova na izolaciji vanjskih zidova i krovišta područna škola i dječji vrtić dobiti će oznaku A+ energetskog razreda.

Općina Matulji je osigurala bespovratna EU sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od 324.349,47 kn kao i sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 271.208,08 kn za radove na područnoj školi i dječjem vrtiću u Rukavcu, a ukupna vrijednost cijele energetske obnove iznosi 1.112.696,88 Kn. Nakon uspješno završene energetske obnove dječjeg vrtića u Velom Brgudu i područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima te općinske zgrade u Matuljima, ovaj projekt će biti četvrti po redu koji je u cijelosti energetski obnovljen uz pomoć bespovratnih sredstava iz EU fondova na području Općine Matulji.

Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Općine Matulji.