NAKON SJAJNOG SRPNJA, KOLOVOZ U AMFITEATRU DONOSI NIZ KULTURNIH DRAGULJA

Radojka Šverko i Rade Šerbedžija predvode niz vrhunskih umjetnika koji će tijekom kolovoza nastupiti u matuljskom amfiteatru…

Matulji – Nakon sjajnog programa i iznimnog odaziva publike tijekom srpnja, Matuljske ljetne večeri nastavljaju se ovog kolovoza s nizom kulturnih programa u Amfiteatru.

Eni Šebalj

– Već ove subote 8. kolovoza na rasporedu je izvrstan koncert sastava ‘Gelato Sisters’.  Atraktivni ženski trio koji čine Sanja Parmać, Neda Parmać i Jana Valdevit publiku će oduševiti standardima swinga 30-ih i 40-ih godina poput ‘In the mood’ ili ‘Boogie Woogie Bugle Boy’. Njihova glazba žanrovski se proteže od početka 20. stoljeća sve do današnjih hitova koji su pobojani svevremenskim retro zvukom i skladnim troglasjem mladih pjevačica pa će u novom retro valu ove subote uživati publika Amfiteatra. Već naredne nedjelje 16. kolovoza slijedi nastup Radojke Šverko, jedne od naših najvećih glazbenih diva prepoznatljiva i raskošnog glasa. Ovom prilikom nastupit će zajedno sa svojim pratećim sastavom na čelu s profesorom Vladimirom Babinom. Petak 21.08. rezerviran je za Kazalište Moruzgva iz Zagreba i njihovu komediju „Gola u Kavezu“. Riječ je o hit komediji u kojoj glume tri hrvatske kazališne, filmske i televizijske zvijezde Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Ana Begić. U predstavi kroz osobne sudbine tri žene progovaraju o temama koje tište žene današnjice te o univerzalnim problemima suvremenog društva međuljudskim odnosima, nedostatku komunikacije,prijateljstvu, usamljenosti, kidanju veza s roditeljima, strah, najavila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Radojka Šverko

Kolovoz donosi i vikend kulturnih programa za djecu od kazališnih predstava do plesa, radionica i koncerta. Radi se o programu MaTaFun –Matulji teatar fest za djecu i mlade koji je na programu je od 21. do 23. kolovoza.

– Tako će već u petak od 19 sati najmlađi moći pogledati Foliotove kazališne i filmske priče, upoznati se s radom ove zanimljive i kreativne Udruge te možda i postati njihov član. Subotu 22. kolovoza od 18 sati djeca se mogu uključiti u Kazališne radionice Teatra OZ pod nazivom „Čarobiranje čarobnih napitaka za bajke“ koje će potaknuti njihovu maštu i biti izvrstan uvod za predstavu koja će uslijediti odmah istog dana u 20 sati. Predstava Lovci na snove Teatra Pinklec nasmijat će i zabaviti publiku od najmlađih pa do njihovih roditelja kojima glumačka ekipa ovom predstavom poručuje da prihvatiti i zavoljeti svoje snove znači prihvatiti i zavoljeti samoga sebe –onakvim kakav jesi. Nedjelju 23. kolovoza u 20 sati malu publiku raspjevati će i rasplesati „Kišni razdraganci“ Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta, a prethodit će im u 19 sati Foliotova moderna plesna bajka, dodala je Eni Šebalj.

Rade Šerbedžija

Kolovoz završava i s nekoliko koncerata Udruga koje djeluju na području općine.

– Koncert Klape Skalin na programu je četvrtak 27. kolovoza, a koncert KUD-a Učka Matulji u subotu 29. kolovoza pod nazivom Ljetna rapsodija – „Od Ronjgova do opernih arija“. Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band zatvaraju Matuljske ljetne večeri nedjelju 30. kolovoza Rade Šerbedžija glumačka legenda, pjesnik i glazbenik prvi je puta u Amfiteatru i zasigurno će ovaj koncert ovoga ljeta biti koncert za pamćenje. Svi programi počinu u 21:00 sat izuzev dječjih koji kreću nešto ranije. Svi kao i uvijek očekujemo dugo i toplo ljeto no u slučaju kiše programi se odgađaju za neke nove termine. Amfiteatar je prostor koji pruža mogućnost zadovoljavanja svih propisanih epidemioloških mjera pa se Općina Matulji kao organizator i ovog ljeta potrudila da kulturni program bude kvalitetan, zanimljiv i raznovrstan te zadovolji interese publike. Srpanj je protekao bez problema vodilo se računa o propisanim udaljenostima, dezinfekcijskim sredstvima, pa posjetitelji mogu biti opušteni i uživati u kulturnim programima Amfiteatra i ovog kolovoza, dodala je Eni Šebalj.

Izvor: PodUčkun.net

Kišni razdraganci