VIDEO: KLAPA SKALIN OSVOJILA ZLATO NA PRESTIŽNOM NATJECANJU CANTA AL MAR – FESTIVAL CORAL INTERNACIONAL CALELLA 2019. @ BARCELONA

Matulji – Na nedavno završenom međunarodnom natjecanju vokalnih ansambala u Barceloni, klapa Skalin pod umjetničkim vodstvom Anite Stupac Butorac osvojila je zlatnu medalju.

— U F kategoriji, kategoriji folklorne glazbe natjecalo se 8 ansambala iz Rumunjske, Norveške, Indonezije, Costa Rice i Brazila. Natjecanja su se odvijala na raznim destinacijama, u crkvama i koncertnim dvoranama a natjecanje folklorne kategorije održalo se Sala Mozart, koncertnoj dvorani u centru Calelle. Stručni je žiri bio sastavljen od eminentnih glazbenika iz Španjolske, Belgije, Vijetnama, Njemačke i Italije. Prema njihovom stručnom mišljenju i ocjeni klapa Skalin zavrijedila je zlatnu nagradu. Prisjetimo se da je Klapi Skalin ovo 2.međunarodno natjecanje. Prošle godine na natjecanju 9th Isola del sole-International Choir Festival u Gradu osvojili su srebrnu nagradu, istaknula je Anita Stupac Butorac, voditeljica zbora.

Podsjetimo, riječ je o prestižnom natjecanju Canta al Mar-Festival Coral Internacional Calella 2019. koje je otvoreno 23. listopada u organizaciji Interkultura koji okuplja ljude svih zemalja, kultura i svjetonazora na natjecanjima diljem svijeta. Natjecanja i prijateljski koncerti održali su se na više destinacija – Esglesia de Santa Maria i Sant Nicolau, Catedral de Barcelona, Santa Maria del Pi i Sala Mozart u Calelli. Tijekom svog boravka u Španjolskoj Skalini su nastupili i na nekoliko prijateljskih koncerata. Odlazak i boravak klape Skalin iz Matulja u Barceloni omogućili su Općina Matulji, Željezarija LID Matulji, Buffet Štacion Matulji, Caffe Bar ”Pauza” Matulji, TEM centar podova Jurdani, PETER PAN d.o.o. Jurdani, Caffe bar ”Klik” Mihotići, Slastičarna Slatka tajna Jurdani, BEX d.o.o., Smart Invest Immobilien, Fasade- Juro, M-BEN j.d.o.o., Ri Medius Matulji.

Izvor: PodUčkun.net