DAN NARCISA U MATULJIMA

Nakon prve – prošlogodišnje vrlo uspješne akcije obilježavanje Dana narcisa u Matuljima istu organiziramo i ove godine poručuju iz GDCK Opatija – Aktiva Crvenog križa Matulji. Akcija humanitarne prodaje narcisa održati će se u vremenu od 9 – 12 h ispred Konzuma i ispred R. Marijane.
Uz članove i volontere Crvenog križa biti će prisutne prvi puta i žene okupljene u klubu „Novi život“ GDCK Opatije osnovanom u svibnju prošle godine. Podršku su, kao i prošle godine, najavili predstavnici općine Matulji a u humanitarnoj prodaji narcisa sudjelovati će članovi udruge za djecu i mlade „Foliot“ i članovi partnerske udruge mladih Kulturni front.

Narcise su cvijet koji simbolizira proljeće, život i nadu, a u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te podrška svim onim ženama koje su od njega oboljele. Obilježavanjem Dana narcisa potičemo na razmišljanje i djelovanje u vezi preventivnih pregleda te na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake osobe.

Organizatori pozivaju vlasnike ugostiteljskih objekata i trgovina u centru da humanitarnom kupnjom i ukrašavanjem izloga narcisama daju podršku našim nonama, majkama, suprugama, kćerima, prijateljicama i svim ženama oboljelima od raka dojke.

Ovu akciju ne bi bilo moguće organizirati bez plemenitih donatora koji svake godine „prepuštaju“ polja narcisa iz svojih vrtova besplatno za humanitarnu prodaju stoga VELIKO HVALA: gospođama Ruži Perišić i Ani Vidović iz Lovrana, Rozi Andretić i Mirandi Rumac iz Ičića, Ružici Kalčić i Bojani Cerovac iz Poljana te Višnji Opačić iz Opatije i g. Damiru Blažiću iz Poljana.