OBAVIJEST O UVJETIMA I NAČINU PRELASKA DRŽAVNE GRANICE RADI SAHRANA NA GROBLJU JELŠANE

Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da smo temeljem dopisa kojega smo 01.veljače uputili Stožeru civilne zaštite PGŽ sa zamolbom za rješavanje problema prelaska granice radi sahrana, zaprimili odgovor Ravnateljstva policije Republike Hrvatske-Uprave za granicu kojim nas isti obavještavaju da, u dogovoru sa slovenskim kolegama više ne bi smjelo biti problema vezanih uz prelazak granice lokalnog stanovništva pograničnih mjesta radi posjeta groblju i sahranama.

Pored toga Uprava za granice izrazila je spremnost i otvorenost za rješavanje bilo kakvih problema koji bi se mogli pojaviti vezano uz prelaske granice radi navedenih razloga.

Ovim se putem zahvaljujemo Ravnateljstvu policije – Upravi za granice na brzom reagiranju i konkretnom rješenju problema kao i Stožeru civilne zaštite primorsko-goranske županije koji nam je dao podršku i pravovremeno proslijedio našu zamolbu.

Nadamo se da će uskoro doći do poboljšanja epidemiološke situacije u obje države te do popuštanja mjera, a do tada vjerujemo da naši ljudi neće imati problema oko prelazaka granice radi odlaska na sahrane

Općina Matulji