VAŽNO! OBAVIJEST VEZANA UZ PROSPUSNICE ZA NAPUŠTANJE MJESTA PREBIVALIŠTA

Poštovani građani Općine Matulji,
Nažalost moramo vas izvijestiti da se ponovno mijenja način podnošenja zahtjeva za izdavanje propusnica za napuštanje mjesta prebivališta.
Nakon što je Stožer civilne zaštite Općine Matulji do današnjeg dana, uz određene poteškoće, uspio obraditi preko 1.000 Vaših zahtjeva te nakon što smo uspostavili sustav prijava i organizaciju obrada istih, do daljnjeg se prijave više neće moći rješavati na dosadašnji način.
Naime temeljem dostavljenih uputa od strane nadležnih tijela od danas će prijave biti moguće putem sustava e-Propusnica Ministarstva uprave. Činjenica je da je sustav od danas u primjeni i da smo već počeli zaprimati prijave, iako ima brojnih nedostataka te postoje poteškoće oko logiranja odnosno pristupa sustavu.
Nažalost svi lokalni Stožeri civilne zaštite nisu dobili provedbene upute koje su vezane uz postupanje sa već podnesenim zahtjevima, ali je sigurno da sve izdane propusnice ne vrijede od 06.travnja 2020.godine.
Stoga Stožer civilne zaštite Općine Matulji trenutno nije u mogućnosti rješavati zahtjeve za izdavanjem propusnice koji su predani putem e-maila ili osobno u Općini Matulji već isključivo putem sustav e-propusnice.
Sve informacije kao i mogućnost podnošenja zahtjeva možete potražiti na linku: http://epropusnice.gov.hr
Kad uđete na stranicu izaberite “Ulaz za građane” te se prijavite putem sustava “e-Građani”. Za pristup vam je potrebna jedna od sljedećih mogućnosti: Token ili mobilno bankarstvo, Moj Telekom – HT, mToken, ePass ili e-Osobna iskaznica.
Za sve informacije ili probleme nazovite 0800 8090 ili pošaljite e-mail na epropusnice@uprava.gov.hr
Još jednom Vas molimo da ne šaljete zahtjeve za propusnice koje nisu u nadležnosti Stožera civilne zaštite kao što je odlazak liječniku, niti za obavljanje nekog posla budući to rade liječnici i poslodavci također kroz ovaj sustav e-Propusnica.
Do daljnjega više neće biti dostupan obrazac za podnošenje zahtjeva na web stranicama Općine Matulji niti će biti moguće osobno predati obrazac u Općinu.
Čim budemo imali nove informacije o eventualnoj mogućnosti podnošenja zahtjeva za propusnice mimo sustava e-propusnice odmah ćemo izvijestiti javnost.
 
Stožer civilne zaštite Općine Matulji