RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI ZGRADE OPĆINI MATULJI TEKU PO PLANU

Početkom listopada započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Općine Matulji te je postavljena fasadna skela sa skelskim platnom, sanirana su oštećena područja na pročelju, postavljena je termoizolacija na vanjske zidove i privode se kraju radovi na sanaciji i postavi izolacije na ravnom krovu zgrade.
Unatoč lošim vremenskim uvjetima tijekom mjeseca studenog, radovi napreduju prema planiranoj dinamici, ističe voditeljica projekta iz Općine Matulji, gđa Astra Gašparini. Ovih dana su započeli i radovi na pripremi za postavu novih prozorskih klupčica s obzirom da će se u narednom periodu pristupiti demontaži dijela postojeće i ugradnji nove stolarije. Osim sanacije i toplinske izolacije pročelja, ravnog krova i zamjene stolarije, zgrada Općine Matulji dobiti će i nove strojarske instalacije te dizalicu topline koja spada u visokoučinkoviti sustav za grijanje i hlađenje.

Zgrada Općine Matulji će nakon provedbe svih mjera i radova na sanaciji postati energetski razred A te će prema planu ostvarivati godišnju uštedu na potrošnji energije od oko 68%. Značajnom uštedom u potrošnji energije Općina Matulji će dugoročno smanjiti režijske troškove općinske zgrade.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.123.746,00 kn, a za provedbu su osigurana i bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 825.377,43 kn.


Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Općine Matulji.