OTVORENE PRIJAVE, UVODNO SAVJETOVANJE I PREDBILJEŽBE OVE SRIJEDE U VIJEĆNICI

Općina Matulji i ove godine pokreće program „Pripreme za maturu“ kao oblik potpore obrazovanju mladih. Već ove srijede, 11. ožujka održat će se uvodno savjetovanje i predbilježbe za sve zainteresirane kao i usklađenje satnica održavanja priprema sa smjenama i satnicama nastave polaznika.
– Upravo zbog toga važno je da se uvodnom savjetovanju odazovu svi zainteresirani polaznici te da budu u vijećnici Općine Matulji (Trg M.Tita 11) na uvodnom predavanju i upoznavanju u 19:30 sati. Projekt će provoditi vrsni profesori iz navedenih predmeta s dugogodišnjim iskustvom provođenja priprema za maturu koji će pomoći maturantima da ponove opsežno gradivo prema već dobro poznatim metodama i programima za pripreme koje su pripremili sami profesori. Pripreme će se održavati u prostoru nekadašnjeg „Starog vrtića „ u Matuljima na adresi Dalmatinskih brigada 5., najavila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika te apelirala na maturante da se što brže prijave za ovaj program kako bi već od narednog vikenda krenuli na intenzivne pripreme za maturu te stvorili što bolje preduvjete za daljnje obrazovanje te upis na željene studije.
Kako je istaknula Šebalj, podrška obrazovanju mladima jedan je od glavnih ciljeva Općine Matulji kada se govori o programima školstva.
– Upravo zato Općina Matulji već od narednog tjedna kreće ponovno s programom za maturante pod nazivom „Pripreme za maturu“ i to iz engleskog, matematike te hrvatskog jezika i književnosti. Program je prvi puta uveden protekle godine te je dao izvrsne rezultate ,a posebno se pokazalo zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja s rezultatima koji su polaznici ostvarili na maturi. I ove godine financirat će se iz Proračuna Općine Matulji u 100% iznosu. Prilikom prijave maturanti će potpisati ugovor o korištenju programa s ciljem ozbiljnosti i odgovornosti pohađanja programa te kako bi izbjeglo zauzimanje termina koji prijavitelji ne namjeravaju iskoristiti, zaključila je Šebalj.
Izvor: PodUčkun.net