O PRODUŽENJU PRIVREMENIH MJERA ZA SPRJEČAVANJE ŠIRENJA CORONA VIRUS-A (COVID-19) ZA PODRUČJE OPĆINE MATULJI

Obavještavamo javnost da je općinski načelnik donio odluku kojom se produžuju mjere usmjerene suzbijanju širenja bolesti Covid 19 na području Općine Matulji, a koje se uvedene odlukom od 16.ožujka 2020.godine.
Tako se do 15.svibnja 2020.godine :

  1. Produžuje se obustava rada Dječjeg vrtića Matulji i to u svim objektima
  2. Produžuje se obustava korištenja prostora Općine Matulji i to za:

– sva sportska i druga javna događanja kao i treninzi sportaša koja su planirana održati se u Školsko-sportskoj dvorani u Matuljima
– korištenje ostalih prostora Općine Matulji za održavanje okupljanja bilo koje vrste (Dom Hangar, Jušići, Stari vrtić…)

  1. Općina Matulji do 15.svibnja 2020.godine neće biti otvorena za stranke.

Stranke mogu kontakt sa službenicima Općine ostvariti putem:

  1. e-maila : opcina.matulji@matulji.hr
  2. Telefona: 051 274-114 – centrala ili
  3. Ostalih telefonskih brojeva i e-mail adresa službenika i dužnosnika objavljenih na web stranici Općine Matulji ()http://matulji.hr/pocetna/uprava/

Općina Matulji nastavlja u suradnji sa Udrugom Malenica osiguravati stručnu pomoć za osobe koje se osjećaju osobito uznemireni aktualnim stanjem, te će isti u slučaju hitne potrebe moći potražiti pomoć na broj 098 464 755 u vremenu od 10.00 do 12.00 sati svakoga dana uključivo i vikende.
Pozivamo sve stanovnike da se i nadalje odgovorno pridržavaju donesenih mjera i preporuka Stožere civilne zaštite Republike Hrvatske. Također pozivamo sve da i nadalje prate upute epidemioloških službi i Stožera civilne zaštite RH i Primorsko-goranske županije, a s ciljem što manjih posljedica za zdravlje.
Još jednom apeliramo da se svi stanovnici što manje zadržavaju u prostorima gdje boravi više osoba, da  izbjegavaju javna te privatna okupljanja, te da, posebice starija populacija, koriste mogućnost „kupovine na daljinu (putem dostave)“
O eventualnim novim mjerama ili prekidu do sada donesenih mjera i preporuka javnost će biti pravovremeno izviještena putem web stranica Općine Matulji te facebook stranice Općine Matulji.
Pored toga obavještavamo javnost da je dana 18.travnja 2020. godine Općinsko vijeće  Općine Matulji većinom glasova vijećnika donijelo Odluku o osnivanju, ustrojstvu i djelokrugu zajedničke Koordinacije Stožera civilne zaštite na području Grada Opatije i Općine Matulji u provedbi Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH,  za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane bolešću COVID-19, a kojom je, između ostaloga potvrđuje  Sporazum o zajedničkom djelovanju stožera civilne zaštite u provedbi Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 23.ožujka 2020.godine o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH koji zaključen sa Gradom Opatija. Budući je i Gradsko vijeće Grada Opatija donijelo istu Odluku. Navedena Odluka i potpisani Sporazum trenutno se neće primjenjivati u dijelu izdavanja propusnica.
Naime Odlukom Stožera civilne zaštite RH od danas 20.travnja 2020.godine, a temeljem prijedloga Stožera civilne zaštite Primorsko goranske županije, moguće je slobodno kretanje ljudi između gradova i općina u Primorju dok za odlazak u Gorski kotar, na otoke ili bilo gdje izvan Primorsko-goranske županije treba i nadalje ishoditi propusnice.
Ovim se putem Općina Matulji posebno zahvaljuje građanima na visokom stupnju discipline, odgovornosti i strpljenja što je jedan od najvažnijih razloga dobre epidemiološke slike u našoj Općini.