POPIS STANOVNIŠTVA 2021.GODINE POZIV GRAĐANIMA NA SAMOPOSIVANJE

U cilju brže provedbe popisa stanovništva koje je započelo 13.rujna, Državni zavod za statistiku poziva sve građene (poziv u privitku) da, ako to još nisu učinili, iskoriste mogućnost samopopisivanja, te time olakšaju svim sudionicima provođenje cijeloga postupka.

Za razliku od dosadašnjih popisa stanovništva, za koje su se podaci prikupljali na tiskanim obrascima, za Popis 2021. podaci se prikupljaju digitalno. Modernizacija načina prikupljanja podataka ubrzat će njihovu obradu i pojeftiniti cjelokupnu provedbu.

Podsjetimo, prvi digitalni Popis 2021. provodi se u dvije faze, od kojih je prva faza SAMOPOPISIVANJE, a druga TERENSKO POPISIVANJE.

Prva faza (SAMOPOPISIVANJE) traje od 13. do 26. rujna 2021. građani samostalno popisuju sebe i sve članove svoga kućanstva prijavom u elektronički sustav e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica – jedno kućanstvo, što znači da ako se i više članova u kućanstvu koristi sustavom e-Građani, samo jedan član kućanstva popisuje ostale članove kućanstva, kućanstvo i stan.

Više informacija o Popisu 2021. može se naći na stranici www.popis2021.hr.

Ujedno ponovno pozivamo sve zainteresirane građene koji posjeduju Covid potvrdu da se jave za obavljanje poslova popisivača budući da ih još uvijek nedostaje dovoljan broj kako za područje Općine Matulji tako i za područja susjednih jedinica lokalne samouprave.

S tim u vezi vaše podatke (ime i prezime, kontakt) možete poslati na e-mail: danijel.jerman@matulji.hr

Poziv na samopopisivanje s pomoću sustava e-Građani – LINK

Općina Matulji