ZAVRŠENI RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI ZGRADE PODRUČNE ŠKOLE I DJEČJEG VRTIĆA U JUŠIĆIMA

Početkom prosinca 2019. godine završeni su svi predviđeni radovi na energetskoj obnovi zgrade područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima. Tako su područna škola i dječji vrtić dobila novu toplinsku izolaciju vanjskih zidova, zamijenjen je preostali dio stare dotrajale stolarije, dodatno su toplinski izolirane međukatne konstrukcije prema tavanu i krovu te međukatna konstrukcija iznad ventiliranog prostora.
Osim navedenih radova sanacije, zamjene i postave novih toplinskih izolacija, zgrada je dobila i učinkoviti solarni sustav za grijanje potrošne tople vode. Izvođač radova, Zanatoprema iz Rijeke, izvršila je sve radove prema projektu pa će zgrada iz  energetskog razred C prijeći u energetski razred A+ što će zasigurno ubuduće doprinijeti znatnoj uštedi u režijskim troškovima i troškovima održavanja zgrade.
Načelnik Općine Matulji, gdin. Mario Ćiković iznio je podatak da je ovo već drugi završeni projekt energetske obnove u Općini Matulji, nakon dječjeg vrtića i područne škole u Velom Brgudu te da su svi radovi prošli u najboljem redu, tako da će se već ove zime uštedjeti na režijskim troškovima, a najmlađima i svim zaposlenicima područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima bit će još ugodnije i kvalitetnije boraviti i raditi u navedenom objektu.
Područna škola i dječji vrtić u Jušićima obnovljeni su uz sufinaniranje bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 324.349,47 kn.
Provedbu projekta također sufinancira i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu u iznosu od  193.699,11 kn.
Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Općine Matulji.