ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE I DJEČJEG VRTIĆA U RUKAVCU UZ BESPOVRATNA SREDSTVA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

Završeni su svi radovi na energetskoj obnovi područne škole i dječjeg vrtića u Rukavcu ukupne vrijednosti 1.112.698,88 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 324.349,47 kn, kao i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s iznosom od 271.208,08 kn. Izvođač radova je u proteklom razdoblju postavio novu toplinsku izolaciju vanjskih zidova sa ETICS fasadnim sustavom i dodatno izolirao krovište zgrade s čime je zgrada zadovoljila uvjete za dobivanje certifikata A+ energetskog razreda.
Načelnik Općine Matulji, Mario Ćiković je istaknuo zadovoljstvo postignutim rezultatima ovog projekta energetske obnove te posebno istaknuo: – zahvaljujem se svima koji su sudjelovali na ovom projektu i doprinijeli da područna škola i dječji vrtić u Rukavcu dobiju kvalitetnije uvjete boravka i rada uz dugotrajnu uštedu u potrošnji energije. Općina Matulji će i nadalje svim svojim resursima nastojati obnavljati javne objekte u na svojem području koristeći sva raspoloživa bespovratna sredstva iz Europskih fondova i nacionalnih programa.
Sanacijom i postavom toplinske izolacije na sve vanjske zidove te dodatnom izolacijom krovišta zgrade ostvarili su se svi ciljevi projekta, kako ističe voditeljica projekta iz Općine Matulji, Astra Gašparini: – smanjena je buduća potrošnja energije za grijanje i hlađenje na godišnjoj razini za 77,80% uz smanjenje emisije CO2 od 54%, a ujedno su osigurani kvalitetniji uvjeti boravka i rada u područnoj školi i dječjem vrtiću u Rukavcu.
Završna konferencija za medije održana je dana 13.07.2020. na platou područne škole i dječjeg vrtića u Rukavcu uz nazočnost ravnateljice Dječjeg vrtića Matulji, Jelene Stepić, koja je istaknula: – zahvaljujem se Općini Matulji i svima koji su radili na ovom projektu da našoj djeci i osoblju koje radi i brine o područnoj školi i dječjem vrtiću osiguramo još bolje i kvalitetnije uvjete boravka i rada.
            Direktor tvrtke Kalun gradnja d.o.o., g. Marko Vukušić, koja je izvodila radove naveo je da su svi radovi uspješno izvedeni prema projektu, a radi se o cjelovitoj obnovi fasade te sanaciji i dodatnoj izolaciji ravnog i kosog krova te zamjeni manjeg dijela stolarije.

Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Općine Matulji.