PRIMANJE NAJUSPJEŠNIJIH UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

U Školskoj sportskoj dvorani Matulji održano je primanje za najuspješnije učenike Osnovne škole ”Dr. Andrija Mohorovičić” Matulji i Osnovne škole ”Drago Gervais” Brešca.

Nagrađeni su učenici koji su ostvarili odličan uspjeh od prvog do osmog razreda, učenici generacije te učenici koji su u školskoj godini 2023./2024. osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskom natjecanju, državnom natjecanju i smotrama po Katalogu Agencije za odgoj i obrazovanje te državnom natjecanju na nacionalnoj razini u organizaciji udruga i institucija koje se bave odgojem i obrazovanjem. Također, nagrađeni su i učenici koji su sudjelovali na državnom natjecanju i smotrama iz Kataloga Agencije za odgoj i obrazovanje. Osim učenika nagrađeni su i njihovi razrednici te mentori učenika koji su sudjelovali na natjecanjima. Temeljem ostvarenog prosjeka u školskoj godini 2023./2024. nagrađeni su i učenici najboljeg razreda iz osnovnih škola Matulji i Brešca.

U OŠ ”Dr. Andrija Mohorovičić” Matulji učenicom generacije proglašena je Leona Kruljac dok su za odličan uspjeh ostvaren u svih osam razreda nagrađeni: Nino Dubrović, Lana Grivičić, Karlo Celestin Kakučka, Diego Martinović, Erik Mijatov, Patrik Perčić, Vid Tomić, Izabela Turković, Lea Zeko, Lucija Brčić, Sara Glogović, Ema Gržin, Manuel Ivanić, Eni Kinkela, Ivan Kolar, Dora Radovčić, Ema Ugrin, Nika Turk, Leona Kruljac, Barbara Franjković, Lana Kinkela, Antonio Lasić, Noa Brica i Sarah Prađeno. Za uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima nagrađeni su: Claudia Mandrapa, Michelle Chanel Agapito, Christian Pros, Megan Charline Agapito, Mauro Kadmen, Teo Matijašić, Natali Turković, Lena Iskra, David Lukić, Borna Luketić i Leona Kruljac, a za sudjelovanje na državnom natjecanju Maja Kastelc Frangeš, Marko Rigatti i Arian Glavić.

U OŠ ”Drago Gervais” Brešca učenicom generacije proglašena je Zoja Kučuk dok su za odličan uspjeh nagrađeni: Anna Marie Luksetić, Zoja Kučuk, Zara Erniša, Matej Penko, Filip Golik, Matija Čop, Luka Kršul, Lea Krstić, Vito Sinčić, Filip Jurcan, Ana Kalčić, Hana Novosel i Marko Žeželić. Za uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima nagrađeni su: Zoja Kučuk, David Kanić, Lucija Batinić, Hana Novosel te Sara Mrak i Ana Kalčić.

Najboljim razredom u OŠ ”Dr. Andrija Mohorovičić” Matulji proglašen je 8. B razred s prosjekom ocjena 4,63 i razrednicom Irom Copić Bosnić, a najbolji razred u OŠ ”Drago Gervais” Brešca proglašen je 5. A razred s prosjekom ocjena 4,50 i razrednicom Anom Ažić.

Općinski načelnik čestitao je svim učenicima na postignutim rezultatima te zaželio vesele praznike i puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.