ODRŽAVANJE TRADICIONALNIH ZVONČARSKIH POHODA U 2022. GODINI

Da se užanca ne zatare, Općina Matulji učinila je sve da se ove godine održe svi zvončarski pohodi naših grupa ali uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera.

S ciljem održavanja tradicije, koja je lani bila prekinuta, Općina Matulji financirat će testiranje brzim antigenskim testom zvončarskim grupama tako da će za sudionike pohoda, odnosno zvončare i glazbenu pratnju, testiranje biti besplatno. Testiranje će se provoditi u ustanovi Medris dan prije održavanja pohoda.

Zvončarski pohodi na području Općine Matulji započinju ove nedjelje, 30. siječnja, kada po tradiciji Rukavački zvončari »gredu na Zvoneću«. Pohod kreće u 9 ujutro s »Kinkelovega taraca«.

Naredni zvončarski pohodi najavit će se nekoliko dana prije održavanja pohoda. Izuzetno nam je drago da ćemo, uz odgovornost svih nas, uspjeti održati ovaj najdragocjeniji dio tradicije našega kraja, no nažalost, uzimajući u obzir trenutne epidemiološke prilike u čitavoj zemlji, pa tako i na području naše Općine niti ove godine neće biti moguće održati Zvončarsku smotru niti Miću zvončarski smotru.

Općina Matulji