BOŽIĆNA ŠTORIJA 02.12.-24.12.2023.

Kada prve pahulje zaplešu u zeleno-plavom zaleđu Opatijske rivijere, a zrak ispune mirisi slasnih tradicionalnih delicija naših nona i kuhanog vina, znak je za početak “Božićne štorije” u Matuljima. A prosinac u Matuljima bit će obilježen najbogatijim adventskim programom dosad. Organizator Općina Matulji će ponuditi događanja za sve generacije te će ovo biti doista jedinstven prosinac i za vjerovati je da će i odaziv publike biti najveći do sada.

“Božićna štorija” započinje u subotu, 2. prosinca kada će se na Šetalištu održati svečanost paljenja božićne rasvjete koja će ove godine biti najbogatija i najatraktivnija dosad, a potom će se svečanost nastaviti druženjem uz kuhano vino i slastice u slastičarnici Zvončarnica.

Naredno poglavlje “Božićne štorije” posvećeno je svetom Nikoli 6. prosinca u Hangaru kada s počekom u 19,30 sati započinje koncert MPZ Štorija Rukavac i klape Skalin pod nazivom “Jubavna štorija od Mikuli” dok će matuljska Galerijica biti mjesto gdje će se 11. prosinca u 18:30 sati otvoriti izložba “Zimski vremeplov” Centra za djecu i mlade Foliot.

Sljedeći vikend donosi bogat predbožićni program koji započinje s pravim disco partijem s Djedom Božićnjakom u Hangaru u petak, 15. prosinca u 17:30 sati, dok će se uvijek aktivni matuljski “penzići” Udruge umirovljenika Općine Matulji tradicionalno natjecati u pripremi orehnjače uz čakavsku večer u Školskoj sportskoj dvorani. Svi koji su degustirali (ili im je žao da nisu) orehnjaču pozvani su sljedećeg jutra na istom mjestu u Školskoj sportskoj dvorani u 9 sati na Božićni malonogometni turnir u organizaciji MNK Matulji.

U nedjelju 17. prosinca, s početkom u 18 sati u Crkvi Krista Kralja Matulji zapjevat će KUD Učka Matulji i Riječki komorni zbor Val u sklopu Božićnog koncerta “Učka i prijatelji”, a na istoj će se lokaciji, u srijedu 20. prosinca s početkom u 18 sati održati sjajan koncert “Božićni regal” na kojem će nastupiti izvrsni mladi glazbenici iz škole „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji, Glazbenog odjela pri školi “Milan Brozović Kastav, mješovita dječja klapa „Dominus“ iz škole „Fran Franković“ Rijeka, violinisti Glazbene škole “Ivan Matetić Ronjgov” Rijeka te Lina Grlaš za klavijaturama i Teo Matijašić kao solo vokal. Bit će to jedinstvena prigoda vidjeti veliki broj nadarenih i sjajnih mladih glazbenika na jednom mjestu.

U Galerijici će se 21. prosinca u 17:30 sati održati otvorenje izložbe “U duhu Božića” u organizaciji Likovne udruge Matulji, Udruge umirovljenika Matulji te Udruge Interinova, a pola sata kasnije, na Šetalištu će se održati priredba OŠ Matulji koja će se nastaviti koncertom popularnog banda Kožne jakne s početkom u 19:30.

U petak 22. prosinca adventski će program započeti već u 10:30 sati mađioničarskom predstavom, a nastavit će se after job party-jem kojeg će u 14:30 sati na Šetalištu započeti svojim nastupom DJ Šajeta, nastaviti Mauro Staraj & Karla Pupis svojim jedisntvenim koncertom s početkom u 16:30 sati, a zaključit će ga nastavkom svojeg nastupa DJ Šajeta.

Veselo će u božićne dane sve uvesti glazbeni nastup Trija Bajs koji će u subotu, 23. prosinca od 10 sati započeti svoju mini turneju kroz ugostiteljske objekte, dok će se na trgu ispred matuljske poslovnice Erste Bank održati humanitarna prodaja radova Udruge umirovljenika Matulji te podjela kalendara Općine Matulji, kao posebnog božićnog dara. U 19 sati će se u dvorani održati završna priredba plesne radionice Udruge Foliot pod nazivom Naš zimski ples: Footloose. Adventska “Božićna štorija” završit će na sam Badnjak, kada će se s početkom u 10 sati, na krovu Školske sportske dvorane održati tradicionalno druženje načelnika s mještanima na Badnjak, uz prigodnu marendu (bakalar na gulaš) i glazbeni nastup Trija Bajs.

Napomenimo kako će matuljska Galerijica biti i domaćin nekoliko izuzetno zanimljivih izložbi pa će tako od 2. do 8. prosinca ponuditi izložbu “Audio formacije” Udruge Internova, od 11. do 20. prosinca izložbu “Zimski vremeplov” te ciklus adventskih radionica Udruge Foliot, dok će zanimljiva događanja zaokružiti izložba radova “U duhu Božića” Likovne udruge Matulji, Udruge umirovljenika Matulji te Udruge Internova.

Po svemu navedenom, bit će to doista zanimljiv prosinac u Matuljima, koji će osim svega napisanog ponuditi i nova dekoracijska rješenja te posebnu ugostiteljsku ponudu. I, kako podsjećaju organizatori, svi programi su besplatni za posjetitelje. Puno je razloga biti dijelom “Božićne štorije”, nemojte je propustiti!