OBILJEŽAVANJE TJEDNA CRVENOG KRIŽA

Od 08. do 15.05.2024. obilježavamo Tjedan Crvenog križa uz tradicionalne aktivnosti za naše sugrađane – mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, demonstraciju prve pomoći te akciju dobrovoljnog darivanja krvi te uz dodatne sadržaje, a prema plakatu u privitku.

U sklopu Tjedna CK imamo tribinu “Kluba Novi život” (08.05. od 18,00 sati) – program GDCKO za žene Liburnije liječene od raka kojega uz Grad Opatiju i Općinu Matulji od ove godine sufinancira i Primorsko-goranska županija. S našim dragim suradnicima i donatorima – Udruga “Ikarski barkajoli” iz Ike organiziramo druženje s građanima uz gastro degustaciju naših kuhara – članova GDCK Opatija Kristiana Kozmića i Doris Vlah i uz glazbenu podlogu kojom nas časte DJ “Mriža”, Dule i Bonaca i Šajeta (trg Ika, 10.05. od 15,30 sati). Zanimljivo predavanje u svezi proljetnih zdravstvenih rizika priredili su nam suradnici iz NZJZ PGŽ – ispostava Opatija, ponedjeljak, 13.05. s početkom u 10,00 sati u Klubu 60+ GDCKO. Filmska večer s Liburnia Film Festivalom uz fritulice i dokumentarni film “Funne: Djevojke koje sanjaju more” će biti u utorak, 14.05. s početkom u 20,00 sati u na terasi GDCK Opatija.

Ovom prigodom zahvaljujemo dragim suradnicima koji nam se pridružuju u obilježavanju: Ljepota zdravlja – Centar zdravih rješenja, Patronažna služba DZ PGŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, ispostava Opatija i društva Crvenog križa PGŽ te našim dragim volonterima GDCK Opatija koji uvijek sudjeluju u pripremi, organizaciji i provedbi aktivnosti Crvenog križa.