OBAVIJEST NASTAVNOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Epidemiološka služba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ispostave Opatija izvjestila je danas  Stožer Civilne zaštite Općine Matulji da na području Općine Matulji imamo dvoje novo zaražene osobe virusom COVID-19.
Novo zaražene osobe kao i  njihovi kontakti nalaze se pod stručnom nadzorom epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i zdravstvenih djelatnika. Usprkos navedenom epidemiološka situacija na području Općine Matulji je stabilne te nije zabilježena lokalna transmisija virusa. Ovim putem  koristimo priliku da podsjetimo sve organizatore  javnih i privatnih  okupljanja (vjenčanja, krstitke, zabave  i sl.) u ili na javnim površinama da o tome obavijeste Stožer civilne zaštite Općine Matulji kako bi se ti događaji sproveli u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama HZJZ a u cilju smanjivanja rizika od zaraze.
Također molimo  i apeliramo na građane da se i dalje ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama HZJZ  pogotovo u javnim prostorima kroz obavezno  nošenje zaštitnih maski,  dezinficiranje ruku uz poštivanje propisane socijalne distance.
Stožer CZ Općine Matulji