OBAVIJEST: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA PODRUČJU OPĆINE MATULJI

Vezano uz jučerašnju odluku koju je donijela ravnateljica OŠ Dr.Andrija Mohorovičić, uz preporuku epidemiologa, o prelasku viših razreda na nastavu na daljinu, Općina Matulji zaprimila je dopis Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Ispostava Opatija kojim su epidemiolozi dodatno pojasnili situaciju.
U dopisu se tako navodi da je, zbog povećanog broja novozaraženih učenika u višim razredima OŠ Matulji te grupiranja slučajeva po razrednim odjeljenjima, odlučeno da se predmetna nastava od 5. do 8. razreda sljedećih 10 dana odvija online, počevši od 9.11.2021.  nadalje ističu da se ne radi o samoizolaciji cijelih razreda, nego se nastava odvija po modelu C. Učenici koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim učenicima, koji su preboljeli COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci i oni koji su cijepljeni ne trebaju biti u samoizolaciji.
Epidemiolozi također apeliraju na roditelje da se cijepe, te ujedno i preporučaju cijepljenje i učenika sa navršenih 12 godina, što se pogotovo odnosi na one koji boluju od kroničnih bolesti.
Ističemo da je Stožer civilne zaštite Općine Matulji, u skladu sa Odlukom Župana Primorsko-goranske županije, s obzirom na preporuku epidemiologa izdao suglasnost za donošenje Odluke o prelasku na nastavu na daljinu, vjerujući u njenu ispravnost i nužnost, a istu suglasnost je dao i nadležni upravni odjel PGŽ.
Konačno, Stožer civilne zaštite Općine Matulji, uzimajući u obzir pokazatelje o broju oboljelih osoba sa područja naše Općine (140 na današnji dan) apelira još jednom na sve stanovnike da se izbjegavaju veća privatna okupljanja i sve druge aktivnosti koje sa sobom nose povećane rizike od oboljenja kao i da se pridržavaju svih preporuka posebice nošenja zaštitnih maski.
 
Općina Matulji