OBAVIJEST

Obavještavamo javnost da je nakon više slučajeva potvrđene zaraze u Dječjem vrtiću Matulji dana 27.10.2020. godine donesena Odluka u suradnji sa epidemiološkom službom i upravom vrtića da svi djelatnici pristupe testiraju na prisustvo virusa COVID- 19.

Zbog povećanja broja pozitivnih testova djelatnika a radi zaštite zdravlja djece i djelatnika donesena je Odluka da se u potpunosti zatvara centralni objekt Dječjeg vrtića u Matuljima pored sada već zatvorenih područnih odjela u Rukavcu i Jušićima.

Stoga će Centralni objekt vrtića u Matuljima i područni vrtići u Rukavcu i u Jušićima biti zatvoreni sljedeći tjedan počevši od 2.11. do 8.11. 2020 godine.

Područni vrtići u Rupi, Velom Brgudu i Munama nastavljaju sa normalnim radom.

O bilo kakvim daljnjim Odlukama kao i u slučaju promjene epidemiološke situacije korisnike vrtića obavještavati ćemo putem web stranice Dječjeg vrtića, Općine Matulji, facebooka te ostalih sredstava javnog informiranja.

Ovim putem molimo roditelje čija se djeca nalaze u samoizolaciji da se u slučaju pojave simptoma njima bliskih osoba jave liječniku obiteljske medicine, pedijatru ili dežurnom epidemiologu.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od 28. listopada 2020. godine na području Općine Matulji imamo 56 aktivnih slučajeva zaraze virusom COVID-19.

S obzirom na navedeno Stožer Civilne zaštite Općine Matulji moli i poziva građene na poštivanje svih propisanih mjera za suzbijanje zaraze a naročito moli za nošene zaštitnih maski prilikom posjete grobljima.