Najava međunarodnog Konopaškog spektakla – Matulji 2015.

konopasi_matuljiOpćina Matulji i ove će godine biti domaćin međunarodnog „Konopaškog spektakla- Matulji 2015.“ koji će se održati u organizaciji „Sportskog društva Konopaša Matulji“ matuljske sportske udruge koja se okrunila  zlatnom medaljom te postala prvak Hrvatske u potezanju konopa na državnom prvenstvu konopaša održanom u Karlobagu koncem srpnja ove godine.
„Konopaški spektakl-Matulji 2015.“ održat će se 22.08.2015. godine na „Gornjem igralištu“ u Matuljima s početkom u 17:00 sati. Ovoj manifestaciji odazvat će se ukupno 7 ekipa iz Slovenije i Hrvatske. Biti će tu Gamsi iz Sevnice- Slovenija, Veterani-Radovljica – Bled ; USŠ Konopaš iz Darde; Sveti Ivan -Buzet; Učka- Cerovlje i Perojski konopaši iz Peroja uz naravno domaćine Sportsko društvo Konopaši Matulji čiji je predsjednik Miroslav Ivaničić, a voditelj ekipe Berislav Kozulić.
Zanimljiv je podatak da u sastavu Sportskog društva Konopaša Matulji djeluje 16 konopaša koji se izmjenjuju u natjecanjima kada špag poteže njih osam, te da je prosječna težina matuljske udruge čak 145 kg što uz naravno posebnu tehniku utječe na krajnje rezultate.
Pozivaju se svi zainteresirani građani  da 22.08. budu vatreni navijači naše domaće zlatne ekipe jer i navijačka atmosfera sigurno pridonosi vrhunskim rezultatima ,a garancija za dobru atmosferu je informacija da će na natjecanju snage odmjeriti ponajbolje ekipe iz Hrvatske i Slovenije te da su organizatori za natjecatelje, ali i za publiku pripremili tradicionalni fažol uz zanimljivo druženje i zabavu.