PRIOPĆENJE O UVOĐENJU PRIVREMENIH MJERA ZA SPRJEČAVANJE ŠIRENJA BOLESTI COVID-19

Obavještavamo javnost da je općinski načelnik, uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju dana 18.03.2021. donio odluku o načinu i uvjetima korištenja prostora Općine Matulji te odluku o uvjetima i načinu rada sa strankama u upravnom tijelu Općine Matulji u razdoblju od 19.ožujka do 02.travnja 2021.godine. Tako u razdoblju od 19.ožujka do 02.travnja 2021.godine Općina Matulji neće primati stranke.

Stranke se mogu obratiti općinskoj upravi pisanim putem, slanjem pismena poštom, faxom ili putem e-mail adresa te telefona objavljenih i dostupnih na službenim stranicama Općine Matulji http://matulji.hr/pocetna/opcinska-uprava-kontakti/

Izuzetno od stavka 2. moguće je neposredno primanje stranaka ako je to nužno za obavljanje pojedinog specifičnog posla, uz prethodni dogovor i najavu djelatnicima ili dužnosnicima.

U slučajevima prijema stranaka iz prethodnog stavka, obvezan je razmak između sudionika od 2 metra te obostrano korištenje zaštitnih maski.

Prilikom ulaska u zgradu stranke su dužne dezinficirati ruke te izmjeriti temperaturu.

Molimo sve stranke da maksimalno koriste komunikaciju putem e-maila radi ostvarivanja svojih prava ili dobivanja bilo kakvih potrebnih informacija i dokumenata.

U istom razdoblju se:

  1. Obustavljaju treninzi sportaša koji se održavaju se u Školsko-sportskoj dvorani u Matuljima
  2. Obustavlja se korištenje ostalih prostora Općine Matulji za održavanje okupljanja u organizaciji pravnih i fizičkih osoba

Pozivamo sve stanovnike da se i nadalje odgovorno pridržavaju donesenih mjera i preporuka Stožere civilne zaštite Republike Hrvatske. Također pozivamo sve da i nadalje prate upute epidemioloških službi i Stožera civilne zaštite RH i Primorsko-goranske županije.

Još jednom apeliramo da se svi stanovnici što manje zadržavaju u prostorima gdje boravi više osoba, da izbjegavaju javna te privatna okupljanja.

O eventualnim novim mjerama ili prekidu do sada donesenih mjera i preporuka javnost će biti pravovremeno izviještena putem web stranica Općine Matulji te facebook stranice Općine Matulji.