U RUKAVCU USKORO ZAPOČINJU RADOVI NA PROJEKTU ENERGETSKE OBNOVE PODRUČNE ŠKOLE I DJEČJEG VRTIĆA

Općina Matulji uskoro započinje s realizacijom još jednog projekta energetske obnove i to zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić, područna škola Rukavac i Dječjeg vrtića Matulji, objekt Rukavac na adresi Rukavac 89a u Rukavcu.

U suradnji sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ (Ref. oznaka KK.04.2.1.04) Općina Matulji je osigurala bespovratna EU sredstva u visini od 324.349,47 kn za radova na područnoj školi i dječjem vrtiću u Rukavcu.

Ukupna vrijednost projekta je 1.112.696,88  kn, a cilj je provedbom mjera energetske učinkovitosti ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije od 77,80% u odnosu na početno stanje i smanjenje emisije CO2 za 54%. Da bi se postigli navedeni ciljevi uštede obnovit će se toplinska izolacija vanjskih zidova i ravnog krova. Trajanje cjelokupnog projekta energetske obnove predviđeno je od svibnja 2019. do svibnja 2021.g. Nakon cjelokupne obnove područna škola i dječji vrtić u Rukavcu će od postojećeg energetskog razreda C prijeći u energetski razred A+.

Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Općine Matulji.