Svjetski dan zdravlja – Besplatna kulinarska radionica u Foliotu

obavijest_matuljiSvjetski dan zdravlja (World Heath Day) obilježava se svake godine 7. travnja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a počeo se slaviti od 1950. godine. Dan zdravlja obilježava se kako bi se dodatno skrenula pozornost na razna pitanja o zdravlju čovjeka, što naravno ne bi trebalo biti predmetom interesa samo jednog dana u godini.
Udruga Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji povodom Svjetskog dana zdravlja pripremila je, nakon nekoliko radionica izrade zdravih međuobroka, još jednu kulinarsku radionicu za predškolski uzrast i rani školski uzrast u subotu, 8. travnja, od 12:00 do 13:00, čime i dalje želi raditi na promicanju važnosti stvaranja zdravih prehrambenih navika kod djece od najranije dobi.

Djeca će u prvom dijelu radionice pripremiti zdravi i ukusni smoothie, dok će se u drugom, likovno-kreativnom dijelu prisjetiti i zabilježiti pravila zdrave prehrane i zdravog načina života općenito.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, a broj polaznika je ograničen. Prijaviti se na radionicu možete putem Facebook stranice, mailom na udruga.foliot@gmail.com ili pozivom na broj 092 35 85 110 do petka. Udruga Foliot najavljuje besplatne vikend-radionice do kraja školske godine.

U sklopu programa „Školska godina u Foliotu“ provode brojne radionice: plesnu, dramsku, filmsku, kreativnu, malu čitaonicu te radionice engleskog i talijanskog jezika za djecu predškolskog i školskog uzrasta. U nekim grupama još uvijek ima mjesta za nove članove. Više informacija o programima i projektima Udruge možete pročitati na njihovoj Facebook i web stranici www.foliot.hr.