RADIONICA O NAJAVLJENIM NATJEČAJIMA ZA DODJELU POTPORA MALIM POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA I MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Obavještavamo javnost da je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Ravna Gora, Stara Sušica objavio poziv za iskaz interesa prisustvovanja na radionici namijenjenoj malim poljoprivrednim gospodarstvima i mladim poljoprivrednicima na kojoj će biti upoznati sa natječajima za dodjelu potpora u poljoprivredi.
TEMA 1
Najava natječaja za provedbu za tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” čija je svrha pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivom razvoju, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području.

Visina potpore je 15000,00 € u protuvrijednosti HRK
TEMA 2
Najava natječaja za provedbu za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” na koji se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine, a planiraju financirati mnogobrojne aktivnosti kao npr. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.
Visina potpore je 20.000,00€ ili 50.000,00 € u protuvrijednosti HRK
Kroz teme će se obraditi slijedeća poglavlja:
• Predmet natječaja
• Uvjeti prihvatljivosti korisnika
• Uvjeti prihvatljivosti aktivnosti
• Prihvatljivi sektori
• Broj projekata po korisniku
• Potrebna dokumentacija
• Kriteriji odabira
• Način podnošenja zahtjeva za potporu
• Pitanja i odgovori
Predavač Teme 1. i 2.: Miro Kasipović, dipl. ing. tehnologije KAM CONSULTING Rijeka
RADIONICA ĆE SE ODRŽATI :
Krajem 9. ili početkom 10. mjeseca u prostorijama Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Ravna Gora, Stara Sušica, Karolinska cesta 87, ili na Vašem području ukoliko bude dovoljno prijavitelja.
Molimo da Vaš interes za sudjelovanje na radionicama potvrdite na email: grbac@hi.ht.hr ili mob 099 80 50 113, najkasnije do 15.9.2021.god. kako bi mogli planirati prostor i broj grupa prema broju sudionika.