OPĆINA MATULJI DOBILA NAJVIŠU OCJENU ZA RAZINU TRANSPARENTNOSTI OPĆINSKOG PRORAČUNA

Općina Matulji ocijenjena je odličnom ocjenom od strane Instituta za javne financije u objavi rezultata nakon istraživanja koje je proveo za period studeni 2016. – ožujka 2017. godine.

Prema njihovim rezultatima, Matulji su dobili najvišu ocjenu (5) za razinu transparentnosti svog općinskog proračuna.

Institut za javne financije predstavio je 4. srpnja 2017. godine rezultate istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica (županija, gradova i općina).

Prosječna proračunska transparentnost mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica – se popravlja, zaključuju u svom priopćenju.

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, pa građani mogu utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju.

Rezultati analize za sve županije, gradove i općine prikazani su u newsletteru „ Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2016. – ožujak 2017.“, a rezultati su dostupni i putem interaktivne karte koja se nalazi na web stranici: www.ijf.hr/transparentnost.

Izvor: www.ijf.hr/općinamatulji