ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU „MENTALNO ZDRAVLJE ZA SRETNU TREĆU ŽIVOTNU DOB“

Povodom Svjetskog dana zdravlja u Matuljima je 6. travnja, u petak, u suradnji s Udrugom umirovljenika Matulja, Gradsko društvo Crvenog križa Opatije i  Ogranak Matulji  organizirali su predavanje na temu „Mentalno zdravlje za sretnu treću životnu dob“ koje je održao psiholog Crvenog križa Matia Torbarina.

U sat vremena je 20-ak posjetioca predavanja, svi redom umirovljenici s područja Matulja, naučilo koliko je i mentalno zdravlje, kao i fizičko zdravlje, važno za kvalitetu života u trećoj dobi, koji faktori utječu na mentalno zdravlje, kako ga povećati i kako se štititi od propadanja mentalnog zdravlja.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatije i Ogranak Matulji  tom je prilikom zahvalili su Udruzi umirovljenika na gostoprimstvu ,pohvalili  rad Udruge te pomoć općine Matulji . Ravnateljica Đana Pahor tom je prilikom istaknula da JLS-i igraju značajnu ulogu u očuvanju mentalnog zdravlja stanovnika budući da  kroz sigurnost, društvene sadržaje i  brigu za stariju populaciju  blagotvorno djeluju na mentalno zdravlje Matuljaca.