Obavijest o dodatnoj regulaciji prometa

Ovog ponedjeljka 03.12.2018.godine u 9:00 kreće dodatna regulacija prometa na završetku radova rotora Matulji i to na sljedeći način:

  • Uz već postojeću regulaciju iznad rotora Kuk otvara se dodatna regulacija i to pedesetak metara ispod benzinske pumpe Ine –Matulji  gdje se odvijaju završni radovi ulazu/izlazu Rotora Matulji s matuljske strane ,odnosno na drugom uklopu čvora Matulji sa postojećom državnom prometnicom D8.
  • Promet će se na ovoj dionici regulirati putem semafora uz naizmjenično propuštanje prometa ,a završetak radova na ovom dijelu očekuju se 21.12.2018. godine.
  • Radovi na ulazu /izlazu rotora Matulji sa južne strane (iznad rotora Kuk) produžuju se za 8 dana, pa se završetak na toj dionici očekuje 14.12.2018. godine.
  • Napominje se da će se od ponedjeljka promet  i na toj dionici odvijati dvosmjerno uz regulaciju prometa  te da će se i iz smjera Matulji moći prometovati prema Rijeci i Opatiji .

Mole se građani u koliko su u mogućnosti  da unatoč  dvosmjernoj prometnoj protočnosti  ovih dionica uz navedenu regulaciju  koriste alternativne pravce kako bi se što više umanjio pritisak te spriječile gužve i duža čekanja na prilazima centru Matulja. Također se mole građani za razumijevanje i strpljenje kako bi se ovi zahtjevni  završni radovi na dugo očekivanom  rotoru Matulji  što brže priveli kraju i kako bi u novu godinu krenuli sa kvalitetnom  regulacijom prometa na čvoru Matulji jednom od ključnih i najopterećenijih ulaza  u Općinu Matulji.

 

 

OPĆINA  MATULJI