Novi projekt Općine Matulji – energetska obnova zgrade Općine Matulji

Općina Matulji nakon uspješno započetog projekta energetske obnove područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima ovih dana započinje s novim projektom energetske obnove zgrade Općine Matulji na adresi Trg maršala Tita 11 u samom centru Matulja.

Navedeni projekt energetske obnove zgrade Općine Matulji provodi se u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ (Ref. oznaka KK.04.2.1.04).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.123.746,00 kn, a za provedbu su osigurana i bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 825.377,43 kn. Mjere koje će se provesti na zgradi Općine Matulji su toplinska izolacija vanjskih zidova i ravnog krova te zamjena dijela vanjske stolarije. Također će se ugraditi visokoučinkoviti sustav za grijanje i hlađenje kako bi zgrada iz sadašnjeg energetskog razreda C nakon energetske obnove prešla u energetski razred A. Provedbom navedenih mjera energetske učinkovitosti planira se ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije od oko 67,79% u odnosu na početno stanje prije obnove, a također je cilj i smanjenje emisije CO2 za otprilike 64,62%.

Voditeljica EU projekata u Općini Matulji, gđa Astra Gašparini istaknula je da je u tijeku postupak nabave za izvođenje radova energetske obnove na zgradi Općine Matulji te će se s izvođenjem radova započeti po uvođenju izvođača u posao nakon potpisa Ugovora o izvođenju radova.

Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Općine Matulji.