MATULJSKI UČENICI NA NATJECANJU IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

U subotu 09.03.2018. godine Gradsko društvo Crvenog križa Opatije održalo je 42. gradsko natjecanje iz pružanja prve pomoći za pomladak i mlade Crvenog križa. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 29-ero djece iz škola s područja Liburnije.

Tradicionalno su na natjecanju sudjelovale osnovne škole s područja Matulja i to O.Š. Drago Gervais Brešca u sastavu Sara Barak, Gabriela Ivešić, Korina Ojurović, Lana Ružić, Karla Stanić i Mihaela Turković i O.Š. Dr. Andrija Mohorovičić Matulji u sastavu Iva Marjanović, Petra Boršić, Emma Divljan, Sara Aurora Ružić, Nikolina Boneta i Matea Bučković. U napetoj završnici natjecanja u kategoriji podmlatka ekipa matuljske osnovne škole osvojila je drugo mjesto u nikad tijesnoj borbi za prvo mjesto a prošlogodišnji pobjednici, osnovnoškolci iz Brešce osvojili su 3. mjesto.

Ekipu matuljske škole za natjecanje pripremala je njihova učiteljica Marija Keškić za teorijski dio ispita dok ih je za praktični dio pripremala Rajka Mušćo djelatnica Crvenog križa. Osnovce iz Brešce i teorijski i praktično vodila je i pripremala Alenka Stanić, vrijedna volonterka opatijskog Crvenog križa.