MANIFESTACIJOM ‘PET DO POLNA’ ZAKLJUČIT ĆE SE BOŽIĆNE ŠETAMANI

Manifestacijom ‘Pet do polna’ koja je na rasporedu posljednjeg dana ove godine Matuljci će ispratiti staru godinu. Tom prilikom u centru mjesta zapjevat će klape Šufit i Skalin te Trio Bajs, a zbog održavanja programa vrijedit će posebna regulacija prometa.

– Glazbeno podne stare godine začinit će i padela s plodovima mora koju već drugu godinu za redom izvrsno spravlja Udruženje obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga. Organizator, Općina Matulji zajedno sa Udrugama koje se redovito uključuju u tradicionalnu Božićnu šetemanu pozivaju sve građane da završetak godine provedu opušteno uz programe u kojima i najmlađi, ali i oni najstariji mogu pronaći nešto za sebe te da se zadnjeg dana godine odlično provedu u centru Matulji uz zanimljiv kulturni program i delicije liburnijskih obrtnika, najavila je Eni Šebalj.

Zbog održavanja manifestacije bit će zatvorena Ulica Trg M. Tita od slastičarne Beto do marketa Bipa. U to vrijeme, tranzitni promet preko Matulja odvijat će se obilazno ulicama Kastavska cesta – Belići – Jušići i obratno. Mole se sudionici u prometu da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije i uputstva policijskih službenika MUP-a.

Autobusne linije 22, 23, 30, 34 i 37 prometovat će privremenim trasama.Linije 22, 23 i 30 s polascima iz Rijeke u 10:00, 11:20, 12:00 i 13:20 prometuju privremenom trasom: Rijeka – Matulji (kružni tok) – riječka zaobilaznica – Mučići – zdravstvena stanica (u polasku) – Mučići (Mučićeva ravan) i dalje redovitom trasom. U povratku prometuju do Mučića redovitom trasom gdje se uključuju na zaobilaznicu za Matulje i dalje redovnom trasom. Linija 34 s polaskom iz Opatije u 11:30 i 13:30 prometuje preko Pobri za Rukavac – Veprinac u polasku i povratku, a linija 37, s polaskom u 9:45, 12:20 i 13:15 prometuje privremenom trasom: Opatija – Pobri – Rukavac – Jušići – Kastav – Spinčići – Trinajstići u polasku/povratku.

Izvor: PodUčkun.net