ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE OSNOVNE ŠKOLE DR. ANDRIJA MOHOROVIČIĆ U CENTRU MATULJA

Još jedan projekt energetske obnove uskoro započinje u Općini Matulji, najveća škola na području općine u narednih nekoliko mjeseci bit će energetski obnovljena putem bespovratnih sredstava iz EU fondova i sredstvima Općine Matulji.

U suradnji sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ Općina Matulji je osigurala bespovratna EU sredstva u visini od 1.817.723,25 kn za radove na energetskoj obnovi, a ukupna vrijednost cijelog projekta je 5.167.245,00 kn.

Provedbom mjera energetske učinkovitosti cilj je ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije od 77,12% u odnosu na početno stanje prije obnove te smanjenje emisije CO2 od 77,12%. Mjere koje će se provoditi su toplinska izolacija vanjske ovojnice i ravnog krova, a nakon završetka svih radova zgrada osnovne škole će iz energetskog razreda C prijeći u energetski razred A+.

Početkom mjeseca studenog bit će raspisana javna nabava za izvođenje radova te nakon provedbe iste, odabrat će se izvođač radova koji će započeti sa radovima na osnovnoj školi u centru Matulja. Za vrijeme izvođenja radova nastava u osnovnoj školi teći će prema redovnom programu rada.

Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Općine Matulji.