5. MIĆI DOMAĆI FESTIVAL DJEČJEG VRTIĆA MATULJI

U srijedu, 08.05.2019. s početkom u 18.00 sati održan je 5. Mići festival Dječjeg vrtića Matulji u Školskoj sportskoj dvorani.

Dječji vrtić Matulji oduvijek njeguje domaću čakavsku besedu i tradiciju kraja u kojem djeluje. Na ovom „5. Mićen domaćen festivalu“ Dječjeg vrtića Matulji sudjelovala su djeca čakavskih igraonica ”Matujski gardelini” i ”Breški orepci” sa izvedbom niza pjesama na čakavštini, autorice glazbe Ingrid Jurdana, a koje su snimljene i na novom nosaču zvuka ”Šesni vrtićari”.

Ovom prigodom pribavljeno je 600 komada CD-a sa čakavskim pjesmama koji su povodom festivala podijeljeni te su time razveseljeni sudionici festivala. Dio je to projekta „Dječji vrtić Matulji – mjesto cjelovitog razvoja djeteta“ kojim se želi unaprijediti usluga vrtića uvođenjem vrtićkih grupa sa smjenskim radom što će doprinijeti boljoj ravnoteži poslovnih i obiteljskih obveza roditelja jer će roditeljima od sada biti dostupan rad vrtića koji odgovara njihovom radnom vremenu te potrebama radnog mjesta. Ukupna vrijednosti projekta iznosi 3.411.241,53 kuna te je 100%  iznosa financirala Europska unija kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Tijekom svih dosadašnjih Mićih domaćih festivala, uz domaćina Dječji vrtić Matulji i goste iz 23 vrtića iz Hrvatske i Slovenije, preko 600 djece, dočaralo je do sada  tradiciju svoga kraja. Upravo je i cilj ovog festivala širenje krugova prijateljstva i povezivanja „mićih i velih čuvari“ tradicijske kulturne baštine. Upravo na tragu „Mićeh i veleh čuvari“ ove godine festival je obuhvatio predstavnike svih onih dosadašnjih generacija – danas odraslih ljudi, kako bi se i sami prisjetili vrtićkih dana te sa pozicije odraslih doprinijeli očuvanju tradicije našeg kraja, ali i potakli mlade na doprinos očuvanju kulturne baštine kraja iz kojeg dolaze.

Vidimo se i dogodine na novom Mićem domaćem festivalu Dječjeg vrtića Matulji!

 

Općina Matulji